Yaşayan Denizler Projesi

23.03.2024 40

Okulumuz Avrupa İklim, Altyapı ve Çevre Yürütme Ajansının HORIZON-MISS-2022-OCEAN-01 sayılı çağrılı SHORE projesine, ‘Yaşayan Denizler’ isimli projesiyle ve Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü ortaklığıyla başvuru yapmıştır. Proje, öğrenciler ve öğretmenler arasında okyanus ve su okuryazarlığını geliştirme misyonunu üstlenerek, Baltık Denizi, Karadeniz, Akdeniz, Tuna Nehri ve Ren Nehri'ndeki yapılacak olan çalışmaları içermektedir.

"Yaşayan Denizler: Sürdürülebilir Bir Gelecek için Balıkların Yayılması" projemiz, öğrencilerin balıkların çoğalması ve bunun denizlerin korunmasındaki önemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Projenin amacı, öğrencileri deniz ekosisteminde sağlıklı balık popülasyonlarını korumanın önemi konusunda eğitmek ve onları sürdürülebilir uygulamalara yönelik harekete geçme konusunda güçlendirmektir.

23-03-2024